Generatie Y houdt niet van Twitter

Zoals we allemaal weten houdt generatie Y er op het internet heel wat profieletjes op na, behalve… op Twitter. De jeugd van tegenwoordig heeft nog niet zoveel met het micro-bloggen.

Generatie Y netwerkt er doorgaans lustig op los, toch lijkt Twitter meer voor de oudere generatie weg gelegd. Slechts 22 procent van de generatie Y zit op Twitter. Veel minder dan gedacht dus, zo blijkt uit onderzoek van het marketingbedrijf de Participatory Marketing Network (PMN).

18 tot 24 jaar
Het interactieve en marketing lab van de Lubin School of Business hielp mee met het uitvoeren van het onderzoek dat werd gehouden onder 200 PMN leden in mei en consumenten van 18 tot 24 jaar.

Mogelijkheden
99 procent van de generatie Y onderhoudt actief minstens een profiel op een van de sociale netwerksites. Toch zijn ze nog niet weg van het micro-bloggen. Volgens Della Penna, voorzitter van PMN betekent dit dat er gigantische mogelijkheden liggen voor marketeers om ook deze groep op Twitter actief te krijgen.

Games
Van de kleine groep die Twitter wel gebruikt volgt 85 procent vrienden, 54 procent volgt celebs en 29 procent volgt zowel vrienden als bedrijven. Van degenen die actief zijn op sociale netwerksites geeft 89 procent aan een applicatie te hebben gedownload naar hun profielpagina.

Applicaties
89 procent maakt gebruik van foto-applicaties, terwijl 53 procent de applicaties vooral gebruikt voor games. 51 procent zegt de sociale netwerk applicaties het meest te gebruiken voor de lol, 32 procent gebruikt ze voor nieuws en 29 procent voor de weerberichten.

Van de sociale netwerkers heeft 38 procent een iPhone of een iPod Touch.

Ben jij zelf actief op Twitter? Waarom wel/ waarom niet? Laat hieronder je reactie achter.

Bron: Informationweek.com

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>