Wanted! CIA zoekt ex-bankiers

Op zich; er is geen volkje zo geschikt voor een functie bij de CIA als het zelfverrrijkend Wall Street gajes (dat nu werkloos thuis zit). Vandaar dat de CIA nu dan ook volop aan het recruiten is geslagen onder de ex-bankiers.

Zo lang de financieel professionals een leugen detector test kunnen doorstaan en gemotiveerd zijn hun land te willen dienen (in plaats van de eigen portomonnee) mogen ze aan de slag.

Missie
De CIA roept de mensen op vooral te solliciteren met een radio-reclame die luidt als volgt: “Economics, finance and business professionals, if the quest for the bottom line is just not enough for you, the Central Intelligence Agency has a mission like no other.”

Anders?
Dus… Een missie als geen ander. Sja, tot op de bodem gaan kunnen de ex-bankiers wel, van andermans portomonnee wel te verstaan. Dus wat dat betreft zijn er zeker overeenkomsten. Ook al meent de woordvoerder: “Ze zullen hun vaardigheden waarschijnlijk heel anders moeten inzetten dan op Wall Street.”

Paar honderd
Met de campagne heeft de CIA inmiddels een paar honder sollicitaties binnen. Niet slecht dus. Ik ben wel benieuwd of al die nieuw verworven CIA-agentjes niet even hard terug stuiteren naar Wall Street als de economie weer aantrekt.

Bron: Reuters.com

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>