Te hard werken zorgt voor ontslag

Je zou het niet denken, maar blijkbaar kun je nu ook als je teveel uren draait ontslagen worden. Het overkwam de Turkse Ramazan Gökçe, alleenstaande vader van drie kinderen. Hij werkt 55 uur per week om het hoofd boven water te houden…..

In de Telegraaf zijn schrijnende verhaal. Gökçe die voor twee schoonmaakbedrijven werkt, dreigt een van zijn banen bij het schoonmaakbedrijf EW te verliezen, simpelweg omdat hij teveel werkt. Hiermee zou hij volgens het bedrijf de arbeidstijdenwet overtreden.

FNV Bondgenoten denkt echter dat het bedrijf hem er uit wil werken, omdat Gökçe meewerkte aan publicatie van het boek ‘Onzeker bestaan. Leven aan de rafelrand van de arbeidsmarkt’. Hierin gaat het over slechtbetaald werk en worden werkgevers - zoals schoonmaakbedrijf EW - natuurlijk niet bepaald in een goed daglicht gesteld…..

FNV Bondgenoten-bestuurder Ron Meyer tegen de Telegraaf: “De arbeidstijdenwet is er om de werknemer te beschermen. Die kan je niet zomaar gebruiken om iemand te ontslaan als het je zo uitkomt. Bovendien kan je niet zomaar eenzijdig de arbeidsvoorwaarden opzeggen of veranderen. Daar moet je het netjes over eens worden.” De aantijgingen worden uiteraard ontkend door EW die beweert zich ‘aan de wet te moeten houden’.

Ik zeg; dit zaakje stinkt. Wat mij betreft moet zoiets inderdaad netjes onderling afgehandeld worden met de werknemer en niet via het CWI, zoals hier is gebeurd. Zo ga je niet met je mensen om, EW!

Wat vind jij? Laat hieronder je reactie achter.

Bron: de Telegraaf

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>