Dames, vier tips om hogerop te komen

Wil je als vrouw hogerop komen? Dan heb je wellicht wat aan deze vier tips van managersonline.nl. Eerlijk is eerlijk; wij vrouwen zijn vaak te soft en kunnen best wel wat hulp gebruiken!

Dat wil zeggen – tenzij je liever part-time blijft werken natuurlijk -… Zelf vind ik dat je vooral moet doen wat je gelukkig maakt! Ik zelf hoef niet per sé hogerop, laat staan dat ik een leidinggevende positie zou willen vervullen. Echter, voor vrouwen die het wel allemaal willen, deze vier tips:

Vier tips
1. Neem zelf initiatief. Wacht niet tot je capaciteiten door een ander erkend worden. M.a.w. maak reclame voor jezelf (desnoods via, via) en zorg ervoor dat je in het vizier springt.

2. De tweede die hier direct mee in verbinding staat: netwerken, netwerken, netwerken. Laat iedereen weten wat je ambities zijn. Dan zul je zien dat je binnen de kortste keren uit deze of gene hoek aanbiedingen krijgt. Zeker als je gewoon goed bent in wat je doet.

3. In de derde tip van managementonline kan ik mij gedeeltelijk vinden. Zij zeggen: “Denk vooral niet dat je moet kiezen tussen carrière en gezin. Probeer juist te focussen op de vraag: Hoe kan ik beide realiseren?” Ik zeg: Vergeet daarbij ook niet dat je niet alles moet kunnen en willen. Maak juist keuzes. Combineren kan best, maar ik geloof niet in het succesvol combineren van een gezin én een veeleisende, leidinggevende positie. Een van beiden lijdt daaronder… In de meeste gevallen het gezin. Is dat het waard? Kies er dan liever voor om geen kinderen te krijgen. Anders worden zij de dupe van jouw ambitie….

4. Laat weten wat je wilt (salaris, functie, loopbaan) en aanvaardt de consequenties.

Bron: managersonline.nl

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>