Ga werken… Je wordt er gelukkiger van

Dat werken goed is voor je levensgeluk, werd al eerder aangetoond. Nieuw onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) toont aan dat mensen met een baan een stuk beter in hun vel zitten dan werklozen. Is dat gek? Nee.

Ben je aan het werk, dan kun je daar flink een stukje voldoening uit halen. Zeker als je doet wat je leuk vindt. Van de werkenden in Nederland is 90% dan ook zeer content met zijn baan. Van de niet-werkenden staat slechts de helft tevreden in het leven.

“Werklozen zijn de afgelopen jaren minder gelukkig geworden, omdat ze er vaak financieel op achteruit zijn gegaan”, aldus Patricia van Echtelt van het SCP. Het Sociaal en Cultureel Planbureau gebruikte gegevens uit 2007 voor haar onderzoek. De economische crisis is dus niet van invloed op de antwoorden die vergeleken werden met eenzelfde onderzoek uit 1995. In 2007 zijn de mensen zonder baan minder tevreden dan in 1995 en het welbevinden van de werkenden is toegenomen.

Bron: managersonline.nl

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Ga werken… Je wordt er gelukkiger van

  1. Pingback: Wim de Bie – Bie geniet van het werkloos zijn | Carriere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>