van ploeteren worden we blij

Tegenstrijdige berichtgeving vandaag. Meldde ik vanochtend nog dat bijna de helft van werkend Nederland graag verandering zou zien in zijn of haar werk, dan blijkt nu weer uit cijfers van het Centraal Planbureau dat wij werkenden helemaal niet zo ontevreden zijn….

In tegendeel zelfs. Terwijl om ons heen de ontslagen vallen en wij werkenden er warmpjes bij zitten, zijn we zelfs gelukkig en blij dat we mogen doorploeteren. Het CPB geeft aan dat werklozen (duhu; open deur) beduidend ongelukkiger zijn. Niet zo zeer door het verlies van hun inkomen, maar eerder door de bijbehorende depressie en familieproblemen.

Het CPB pende haar bevindingen neer in het boek “De grote recessie”, waarin de auteurs onder andere ook melden dat de kans dat een werkloze zelfmoord pleegt twee tot drie keer groter is dan gemiddeld.

Erg triest dus. Daarom – voor alle depri werklozen out there – er is serieus hoop, zo lang je het maar blijft zien. Doe daarom vooral mee aan deze prijsvraag en win het boek Het Ontslagcircus, waarin allerlei tips en tricks staan om weer in het zadel te komen! Echt een aanrader dus! Lees ivm dit onderwerp ook es: Vandaag de baas, morgen werkloos

Bron: AD.nl

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “van ploeteren worden we blij

  1. Pingback: Ga werken… Je wordt er gelukkiger van | Carriere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>