Je loonstrookje: Huh?

geldWat staat er nu eigenlijk allemaal op je loonstrookje? Weinig jongeren hebben er kaas van gegeten, maar ik vermoed dat veel volwassenen hun loonstrook ook niet exact weten te ontcijferen.

Bijna de helft van de Nederlandse jongeren begrijpt niet wat er op hun loonstrookje staat. Zolang ze de centen maar verdienen. En een Tj-biljet? 60% heeft geen idee wat dat is. Jammer, want als jongere loop je veel geld mis als je die niet invult. De jongeren vinden dat deze informatie door scholen moet worden gegeven. Dat gebeurt nu te weinig….

Het liefst zouden de jongeren meer praktische info krijgen over o.a. hun loonstrookje, vakantiegeld, solliciteren en de belastingaangifte. Onmisbare informatie inderdaad… Zelf had ik het destijds ook niet geweten als mijn vader me het niet had geleerd. Helaas hebben niet alle ouders die kennis. Dus is het nodig dat hierop, met name door het middelbaar beroepsonderwijs, wordt ingespeeld.

Dat vindt ook FNV Jong:  “Het is belachelijk dat jongeren zonder voldoende hulp zelf hun weg moeten zien te vinden op de arbeidsmarkt. Scholen hebben hierin een rol te spelen. Werken is meer dan alleen een beroep leren”, aldus FNV Jong op Blikopnieuws.nl.

Bron: Blikopnieuws.nl

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>