Een tijdelijke baan vaak geen opstap naar vast werk

Brekend nieuws ;) Een tijdelijke baan blijkt vaak geen opstap naar vast werk. Integendeel: werknemers met een tijdelijke aanstelling lopen meer risico op werkloosheid dan mensen met een vaste aanstelling, terwijl de duur van de werkloosheid niet korter is dan na een vast contract.Dat staat in de woensdag verschenen publicatie Dynamiek op de Nederlandse Arbeidsmarkt van het Centraal Bureau voor de Statistiek en onderzoeksbureau TNO. Het rapport richt zich op kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt. Het aantal mensen dat van baan verandert, neemt doorgaans toe als de economie groeit en af wanneer het economisch slechter gaat. Maar de laatste jaren lijkt er sprake van een structurele toename van het aantal mensen dat van baan verandert. In 2009 lag dat aantal nauwelijks lager dan in 2007, toen sprake was van een hoogconjunctuur, aldus het rapport.

 

 Ouderen

Ouderen wisselen minder vaak van baan dan jongeren, aldus het rapport. Tussen 2008 en 2009 wisselde 4,4 procent van de werknemers tussen de 45 en 65 van baan. Van de werknemers tussen de 15 en 25 jaar was dat 24,2 procent. Als ouderen hun baan verliezen, komen zij minder makkelijk weer aan de slag. Van de 45-65-jarigen die in 2008 geen betaald werk hadden, was slechts 6,4 procent een jaar later aan het werk. Ouderen die lang in dezelfde functie werkzaam zijn, gaan vaker met vroegpensioen.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>