Gelukkige vrouwen op de arbeidsmarkt

Een baan in de farmaceutische industrie maakt werkende moeders het meest gelukkig. Dat blijkt uit onderzoek van CareerBliss.com onder 60.000 werkende vrouwen. Uit een eerdere blogpost (Waar verdien je als starter het meest?)   bleek al dat hoogopgeleide  starters op de arbeidsmarkt de hoogste salarissen krijgen in de farmaceutische en chemische sector

Banen met veel flexibiliteit en met de mogelijkheid om thuis te werken blijken vrouwelijke werknemers het meest gelukkig te maken, zo blijkt uit het onderzoek. Zij hechten veel waarde aan flexibiliteit in geval van afspraken bij de dokter, kinderopvang en andere familiebehoeften.

Op nummer één in de lijst staat de farmaceutische industrie, daarna staan achtereenvolgens banen in de biotechnologie, administratie, boekhouding en telecommunicatie.

Balans

“We analyseren wat werknemers gelukkig maakt en verdiepen ons in de factoren die gevolgen hebben voor alle soorten werknemers”, aldus Heidi Golledge, CEO van CareerBliss.

“Deze gegevens zijn uniek en belangrijk om te begrijpen wat werkende moeders gelukkig maakt. Het voornaamste blijkt toch de balans tussen werk en privé.”

Bron: Nu.nl / Monique van Loon

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>