Flexibel werken motiveert om langer door te werken

Zes op de tien Nederlanders zijn bereid langer door te werken als zij de mogelijkheid krijgen om flexibel te werken. 67 procent is zelfs bereid om tot op hogere leeftijd door te gaan met werken als ze minder uren per week kunnen gaan werken. Eén op de tien respondenten is bereid om door te werken onder onveranderde omstandigheden. Dit blijkt uit het onderzoek ‘Medewerkerbeleving in Nederland 2011’ van Integron. Voor het onderzoek zijn er 4400 werknemers in 12 sectoren ondervraagd. 

Van de 50-plussers wil 60 procent langer doorwerken, terwijl het gemiddelde percentage op 67 procent ligt. Vrouwen zijn over het algemeen gevoeliger voor doorwerken onder flexibeler voorwaarden dan mannen. Ook de respondenten met een opleiding op universitair niveau en werknemers die meer dan 6000 euro per maand verdienen, zijn positiever dan de overige respondenten.

 

Het Nieuwe Werken

Het Nieuwe Werken zou een middel kunnen zijn in het gemotiveerd houden van oudere werknemers die onder het nieuwe pensioenregime tot na hun 65e moeten doorwerken. De kans dat dit lukt, is het grootst in de sectoren ICT en telecommunicatie, financiële dienstverlening en overheid/not for profit, zo blijkt uit het onderzoek. In die sectoren biedt meer dan de helft van de werkgevers al mogelijkheden om flexibel te werken.

 

Bron: HRpraktijk / Miranda Panse

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>