Wie is… de fraudeur?

Plegers van bedrijfsfraude zijn voornamelijk oudere mannen die langer dan tien jaar in dienst zijn. Bovendien zit de fraudeur vaak in het hogere management, of is hij werkzaam in de directe omgeving van de bestuurders. Dat stelt accountantskantoor KPMG op basis van internationaal onderzoek bij 350 ondernemingen waar fraude is gepleegd.

Bijna een op de vijf fraudes wordt gepleegd door het hogere management en ruim een kwart van de delicten door mensen in de directe omgeving van het bestuur. Het aantal fraudegevallen waarbij managers betrokken waren, is fors toegenomen; vier jaar geleden was dit nog 11 procent.

KPMG nam alleen omvangrijke fraudegevallen onder de loep. In Europese ondernemingen ging het gemiddeld om bedragen van 1 miljoen dollar die werden weggesluisd. Bij de vijf Nederlandse gevallen die mee werden genomen in het onderzoek lag dit gemiddelde op 1,5 miljoen dollar.

Bron: ANP

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>