Droombaan onbereikbaar?

Kimandjason.com18 procent van de werkende Nederlanders ziet zijn huidige baan als een droombaan. Zo blijkt uit een onderzoek dat TNS NIPO (in opdracht van vacaturesite Monsterboard.nl) uitvoerde onder 573 mensen met een baan van minstens 25 uur per week.

Uit het onderzoek kwam naar voren dat 3 procent bereid is om zijn relatie op te geven voor de baan van zijn dromen. 9 Procent zou zelfs ook zijn vrienden daarvoor opofferen. Het grootste gedeelte van de onderzochte groep denkt echter nooit de baan van hun dromen te krijgen. Een kwart voert momenteel absoluut niet het werk van zijn dromen uit. 50 Procent ziet echter in de huidige job wel iets van (een begeerde) droombaan terug.

Bijna zes op de tien ondervraagden zeggen bereid te zijn een stapje terug te doen als de partner een droombaan krijgt aangeboden. Mannen zijn daartoe vaker bereid (62 procent) dan vrouwen (53 procent).

Later als ik groot ben…
7 procent van de onderzochte groep zou het liefst topsporter willen worden, terwijl één op de zeven filantroop zou willen zijn. Zo’n 30 procent ziet het zijn van succesvol ondernemer als een droombaan. Voor 28 procent van de groep is het werk een droombaan, wanneer het ook een hobby is. Afwisseling en ‘werken in een inspirerende branche’ worden ook vaak genoemd. Het salaris of andere arbeidsvoorwaarden spelen nauwelijks een rol.

Bron: ANP

Lees ook:
- Zelfstandige profiteert van economische dip
- Boekentip: Het dertigersdilemma
- Volgen cursussen geen garantie voor nieuwe baan

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Droombaan onbereikbaar?

  1. Fenneke

    leuke weetjes, soms denk ik ook gewoon maar werk is werk. Maar naar je zin hebben is wel belangrijk omdat je er zoveel tijd doorbrengt van je leven.
    groetjes Fenneke

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Vrouwen nog steeds minder de baas | Carriere

  3. Pingback: Boekentip: De bijna dertigersdip - Is dit alles? | Carriere

  4. Pingback: 6 tips: Lanceer die droombaan! | Carriere

  5. Pingback: Kan je favoriete kleur je droombaan bepalen? | Carriere

  6. Henriët Veen

    Volgens mij drómen veel mensen vooral over hun droombaan. Een topsporter werkt ontzettend hard vóór hij topsporter is. Sleutelwoorden zijn in actie komen en doorzetten.

      /   Reply  / 
  7. Sjoukje

    Hoi Henriët en Fenneke,
    -
    Naar je zin hebben op je werk is inderdaad belangrijk. In actie komen en doorzetten ook. Een steuntje in de rug daarbij is o.a. deze workshop, die je nu hier kunt winnen: http://carriere.blog.nl/win-een-gratis-workshop-durf-jezelf-te-zijn
    -
    Je neemt jezelf elke dag mee naar het werk immers. Dus is het belangrijk dat je jezelf ook goed kunt profileren en onderscheiden op de arbeidsmarkt. Kun je dat en heb je voldoende zelfvertrouwen (ook belangrijk) dan ben ik ervan overtuigd dat je die droombaan kunt scoren, die je voor ogen hebt. Actie dus :-)
    -
    Groetjes Sjoukje

      /   Reply  / 
  8. Midlifer

    Hallo allemaal,
    Dit is niet tegen jullie reacties gericht, maar moet me gewoon even van het hart ;)
    Het is in deze tijd idd zo dat je veel zelfvertrouwen moet gaan zitten uitstralen op je werk, tijdens sollicitatiegesprekken enz. Denk ook maar eens aan tv-programma’s als X-factor en andere castingprogrmamma’s. Ook al voel je je nog zo onzeker in bepaalde omstandigheden, je mag dit absoluut niet tonen. Hup, verstoppen die handel, schouders naar achteren en een uitdagende blik in je ogen, zo van kom-maar-op. Onzekerheid is hèt grote taboe van deze eeuw aan het worden. Maar wat krijg je nou? De samenleving wordt zo langzamerhand toch één grote stoere toneelshow, waar softheid niet meer geduld wordt. Lekker, zo’n harde maatschappij: en dan maar met z’n allen klagen dat de maatschappij zo verhardt. Terwijl we er met elkaar door o.a. dit soort dingen heel hard aan meewerken. Hoe kom je er bijv. nou zo achter hoe de sollicitant in wèrkelijkheid is? Je ziet toch immers alleen die stoere, gepimpte buitenkant?
    Groetjes Midlifer

      /   Reply  / 
  9. Henriët Veen

    Hallo midlifer,

    Je hebt gelijk. Een voorstander van dat soort buitenkant-gedoe ben ik absoluut niet. Wat ik iedereen wel zou willen toewensen, is wat meer vertrouwen in eigen potentieel en innerlijke kracht. Het tegengestelde van stoer doen en jezelf pimpen wat mij betreft.
    Geen idee wat de workshop van Sjoukje inhoudt, maar de titel klinkt goed ;-)

      /   Reply  / 
  10. Midlifer

    Hallo Sjoukje en Henriët,
    Bedankt voor jullie reacties. Doet me goed dat er nog mensen zijn die dat ook inzien :) En ik hoop dat het zo langzamerhand doordringt tot de samenleving, waarmee we nou eigenlijk bezig zijn. Of die verharding ooit terug te draaien is?…
    Ik ga zeker eens kijken op jouw link, Sjoukje.
    Groetjes, Midlifer

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>