Beter een familiebedrijf…

Door Floor Drees - Gister contacteerde een vriendin van de familie mij via LinkedIn. “Wat cool dat je website dingen doet. Zit duidelijk in de family.” Nu heeft ze gelijk, wat dat familie-ding betreft. Mijn vader blogt al sinds jaar en dag en ‘poept het ene bedrijf na het andere eruit’. Met bijbehorende websites…

Ik begon me met internet bezig te houden omdat ik me eraan ergerde dat we nooit lessen HTML of Dreamweaver kregen op de kunstacademie. Ik startte watvindikvanjou.nl omdat ik vond dat er een site moest komen voor professionals die advies gaf over online personal branding. Gratis. Ik ben gek op ikki.nl omdat wij mensen helpen om een stap te nemen in hun carrière. Om zichzelf te ontdekken. Zonder ellenlange en dure coachingstrajecten. Goed, genoeg reclame, u begrijpt het wel. Ik ben gek op internet en ik kan me geen leukere werk-wereld voorstellen.

Dat van dat familie-dingetje… Op een dag erf ik Recruitment Matters (van mijn vader) en alles wat daarmee samenhangt. Denk ik. Maar volgens mijn vader zou ik daar niet al te blij mee moeten zijn. “Recruitmentmatters.nl? Daar gaat alleen maar geld inzitten.”

Bij het minste of geringste dreigt mijn vader me overigens (semi-grappig) te onterven. Doe ik iets goeds, dan kan ik me verheugen op een denkbeeldige vetlederen medaille. Wat zal ik zeggen, mijn vader en ik hebben een bijzondere band. Wat ik wel weet is dat het familiebedrijf ‘de ruggengraat van de economie’ is. Althans, volgens Sprout. “Nu de economie tegenzit, blijkt het familiebedrijf het meest stabiele ondernemerstype in een instabiele markt.” En: “dit wordt de eeuw van het familiebedrijf.” Ik ga toch maar eens aandringen op inzage in het testament. Volgende week hoort u het resultaat.

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Beter een familiebedrijf…

  1. Pingback: Lees mijn tweets maar Sinterklaas! | Carriere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>