Staande ovatie voor This is IT!

Staande ovatie voor This is IT!Voor even was Michael Jackson, King of Pop weer levend, even spatte hij weer van het podium als nooit te voren. Wat een leegte laat dit grote talent achter en wat een zonde dat zoveel mensen pas na zijn dood inzien wat voor mooi en inspirerend mens hij was…..

Gisteravond de ‘This is It’-film in de bios gezien en het was helemaal wat ik ervan verwacht had. De geweldige songs, het perfectionisme, zijn bescheidenheid, het geduld, maar ook de humor van MJ, de sfeer, hoe hij met zijn crew omging, geweldig!

Zo eeuwig zonde dat hij het nooit heeft kunnen afmaken. Aan de andere kant; misschien maar beter ook. Vraag is of Michael Jackson ooit die 50 optredens had kunnen doen van de ‘This is IT’-tour.

Zijn gezondheid liet te wensen over, hij leed aan faalangst, maar dat - zoals sommigen (zelfs Joe Jackson) geloven - dat er een lichaamsdouble voor MJ zou zijn ingezet, geloof ik niet. Zeker niet nu ik het zelf gezien heb.

Bovendien, gaven de mensen met wie hij werkte niet aan hoe vol vuur en adrenaline Michael Jackson eenmaal zat, wanneer hij bezig was met zijn rehearsals? Hij nam het allemaal simpelweg serieus (voor de fans) en dat kun je als niets anders betitelen dan bewonderenswaardig:

Hoe mooi is het als iemand in zijn 50′ers nog zo weet te inspireren als MJ dat deed. Zelf voelde ik me erg aangesproken en stemde me het tot nadenken over mijzelf en mijn visie op de wereld. Ik wou dat ik iets meer van zijn liefde voor de (kwetsbare) mensen had, iets meer van zijn gedrevenheid…

De film eindigde met een staande ovatie voor Michael Jackson. Heel jammer was alleen zoveel mensen bij het verlaten van de bios hun troep achter zich lieten liggen. Die hebben de boodschap van Jackson duidelijk niet begrepen: een betere wereld begint bij jezelf en dat geldt ook voor de kleine dingen in het leven. Ruim je troep op en laat het niet aan anderen over. Met andere woorden; kijk ook es in de spiegel!

Een betere afsluiting kan ik niet verzinnen: Man in the Mirror

What About Us:

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Staande ovatie voor This is IT!

  1. Miauw

    geweldig artilkel

      /   Reply  / 
  2. Sjoukje Dijkstra Auteur

    Dank je :-)

      /   Reply  / 
  3. Laatbloeier

    Wat een verademing, zo’n positief artikel over Michael!!! En het vertolkt ook precies mijn gevoelens en gedachten na het zien van ‘This is it’. De moeite waard en een aanrader, deze film.

      /   Reply  / 
  4. shrn

    eindelijk iets positiefs. :)

      /   Reply  / 
  5. Pingback: Vanavond op tv: ‘This is It!’ (over Michael Jackson) | Carriere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>