Terugblik 2008: de tien meest bizarre verhalen van de werkvloer

En ondertussen zien, horen, en vertellen we alles - zo blijkt...

2008 was een bewogen jaar. Niet alleen bleek recent nog – toen de koppen eindelijk uit het zand gehaald werden – dat de economische recessie Nederland niet zou overslaan, ook was het het jaar van de werktijdverkorting, de ontslagen en verplichte vakanties. Bovendien nam pesten en psychisch geweld op de werkvloer toe.

Dat het niet alleen bij pesten bleef, bewijst het verhaal van een kapper uit de VS. Hij werd door een boze klant neergestoken voor een slechte knipbeurt. Wat zeg je? Een slechte knipbeurt?  Yep. Dit is de internationale top tien met de meest bizarre en vreemde verhalen op de werkvloer in 2008.

1. Postbode Timmer ontslagen wegens waarschuwen voor kvk-nepfactuur
Rotterdam – Oplettende postbezorger Timmer uit Rotterdam trok namelijk onmiddelijk aan de bel toen hij in zijn zending valse kvk-nepfacturen aantrof. Ondanks dat zijn werkgever (postbedrijf Sandd) het hem verbood, besloot hij de ontvangers persoonlijk te waarschuwen. Hier was zijn werkgever Postbedrijf Sandd niet bepaald blij mee. Dus wezen ze hem (vanwege zijn ‘geloofsovertuiging’) de deur. Simpewelweg, omdat postbezorger Timmer had aangegeven voor een volgende keer hetzelfde te handelen. Dat het verhaal nog een juridisch staartje krijgt is inmiddels bekend, maar hoe en wat? Dat weten we nog niet precies – Stay Tuned! ;-)

2. Man schiet vriend neer zodat hij kan verzuimen
Washington – Een man uit Pasco (Washington) zag er blijkbaar zo tegenop om naar zijn werk te gaan, dat hij een vriend vroeg om hem in de schouder te schieten. De man vertelde aan de autoriteiten in Pasco (Wash.) dat hij neergeschoten was toen hij aan het joggen was. Later bekende hij echter dat hij aan een vriend had gevraagd om hem neer te schieten, zodat de drugtest op zijn werk (die blijkbaar gepland stond op die dag) niet hoefde te ondergaan. Mmmh… (Bron: MSNBC.com)

3. Ontslagen om de looks
Toronto – Een 44-jarige stripper uit het Canadese Toronto sleept haar voormalige werkgever voor de rechter. Volgens de vrouw is ze vanwege haar leeftijd ontslagen uit de stripclub waar ze werkte. De Canadese Kimberlee Ouwroulis, die pas op 40-jarige leeftijd met strippen begon, kreeg van haar manager te horen dat ze binnen het bedrijf voor een ‘jongere’ look wilden gaan. Dat melden Canadese media. De vrouw gelooft echter dat werken als stripper niet alleen maar om het uiterlijk draait, maar ook om persoonlijkheid en houding. Dit maakt haar naar eigen zeggen een geweldige danseres. Ouwroulis liet weten dat ze daarom tot haar 48ste wil blijven strippen. Ze heeft haar ex-werkgever inmiddels voor de rechtbank gedaagd wegens discriminatie op basis van leeftijd.

4. Brit ontslagen na naaktlopen en seks op kantoor
Londen – Een Britse ambtenaar is ontslagen en een andere gedegradeerd na beschuldigingen dat ze betrokken waren bij ernstige misdragingen, waaronder naakt van archiefkasten springen en het hebben van sex in de toiletruimte op kantoor. Krantenberichten zeggen dat personeel van het Rural Payments Agency (RPA) in Newcastle ook drugs gebruikte tijdens het werk, op de vuist ging in de receptie, en grappen uithaalde als ‘kotsen in een kopje en hopen dat iemand het vindt’. “Er is actie ondernomen om het RPA in Newcastle te versterken met een senior manager, om de leiding over te nemen totdat het onderzoek en de disciplinaire acties zijn afgerond,” aldus het RPA in een verklaring. Een onderzoek werd gestart op 24 mei na een interne memo van walgende collega’s aan het management. (Bron: Waarmaarraar.nl)

5. Man schiet collega neer terwijl hij hem redt van een krokodil
Noord-Australië – Twee medewerkers die op een krokodillenboederij werken in Noord-Australië (waar anders?) werden aangevallen door een krokodil terwijl ze krokodilleneieren verzamelden aan de rivier. De krokodil greep een van de mannen bij de arm, waarop zijn collega geen moment twijfelde, zijn geweer trok en schoot. De man raakte hiermee de krokodil die losliet, maar een tweede schot kwam rechtstreeks in de arm waarin de krokodil gebeten had. De man overleefde het voorval (Bron: CNN.com)

6. DVD redt brandweerman van kogel
South-Carolina – Barry McRoy een brandweerman en brandmeester uit Carolina, verliet net het Waffle House Restaurant toen twee mannen binnenkwamen die vochten om een pistool. Het pistool ging af, raakte een van de vechtende mannen, doorboorde een raam en raakte Roy McRoy. Deze had niet door dat hij net geraakt werd. De kogel raakte de DVD in de jaszak van McRoy; het enige dat hij eraan overhield was een blauwe plek (Bron: MSNBC.com)

 

7. Man probeert voor maaltijd te betalen met marijuana
Florida – In Nederland zouden we er wellicht minder problemen mee hebben, maar in de Verenigde Staten moeten ze het niet zo hebben van drugs. Dat blijkt ook uit dit verhaal van een man die in een McDonald’s restaurant voor zijn eten probeerde te betalen met marijuana. De kassiere belde hierop de politie die in de auto van de klant inderdaad drug vond, waarop ze hem arresteerden. (Bron: MSNBC.com)

 

8. Postbode wordt gebeten door slang
Waarschijnlijk ging het om een Oosterse diamandrug ratelslang.Florida – Dit keer ook een postbodeverhaal, alleen nu uit de VS en over een andere slang. Een 66-jarige postbode uit Florida werd tijdens zijn rondes gebeten door een slang toen hij zijn hand in een brievenbus stak. Hij vertelde aan de autoriteiten dat hij zijn arm vervolgens had geschud en de slang tegen zijn auto had geslagen, zodat deze zou los laten. Vervolgens ging hij een half uur door met het afmaken van zijn ronde, voordat hij hulp zocht.

 
9. Man krijgt loonsverlaging voor seks onder werktijd
Japan – Een 27-jarige ambtenaar van het Japanse ministerie van Land, Infrastructuur, Transport en Toerisme heeft een salarisverlaging van 20 procent gekregen, omdat hij onder werktijd seks had met een prostituee. Dat maakte het ministerie vrijdag bekend. De ambtenaar moest voor zijn chef een atlas gaan kopen. In plaats daarvan ging hij naar een hotel waar hij bij een escortservice een meisje bestelde, aldus het Japanse persbureau Kyodo. Hij kwam pas na werktijd weer terug op kantoor.Het ministerie vindt het gedrag van de man zeer misplaatst en zette hem daarom voor een half jaar terug in salaris. Ook heeft het ministerie strengere regels afgekondigd voor de ambtenaren. (Bron: Zibb.nl)

10. Psychopaten komen makkelijk bedrijven binnen
Amsterdam – Een recent nieuwtje van heel andere aard. Blijkbaar komen psychopaten heel gemakkelijk bedrijven binnen en voor je het weet aast er eentje op jouw baan. Dat concludeert Suzanne van de Graaf in haar scriptie ‘Psychopaten in organisaties’ waarmee ze de scriptieprijs 2008 won. Management Team vatte samen: Bij psychopaten denken veel mensen aan gevaarlijke seriemoordenaars. Maar de iets minder heftige variant, loopt overal rond. Waarschijnlijk ook in jouw organisatie. De kenmerken? Zelfzuchtig, alleen geïnteresseerd in zichzelf en zonder geweten. Hoe kan het dat psychopaten zo makkelijk binnenkomen? Van de Graaf: “Het bedrijfsleven is tegenwoordig veel competitiever. Gevraagde leiderschapskwaliteiten sluiten perfect aan bij kenmerken van psychopaten. Die zijn immers competitief, spelen graag de baas en schuiven taken maar al te graag op anderen af.” Wees gewaarschuwd! (Bron: Managersonline.nl)

Bron: Careerbuilder.com

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>