Onstlagen postbode eist 20.000 van ex-werkgever

Het Parool

Heeft Postbezorger Timmer een zaak? Bron afbeelding: Het Parool

De ontslagen postbode Rick Timmer wil een schadevergoeding van 20.000 euro eisen van postbedrijf Sandd. Dat meldde De Telegraaf gisteren in een bericht dat vandaag bevestigd werd door Timmer zelf. Het bedrijf zette hem afgelopen week aan de kant omdat hij klanten had gewaarschuwd voor de kvk-nepfactuur die hij moest bezorgen. Dat leidde tot een storm van kritiek omdat de postbode in de ogen van velen juist een heldendaad had verricht.

“Ik heb een advocaat op de zaak gezet. We onderzoeken nu of Sandd mij wel had mogen ontslaan”, aldus Timmer tegenover De Telegraaf: “Ik ga in ieder geval een behoorlijke schadevergoeding eisen. En dan denk ik al gauw aan 20.000 euro als compensatie voor gemiste inkomsten van een jaar.”

Ondankbare postbode??
Volgens De Telegraaf is de kans van slagen voor Timmer’s zaak klein. ‘Formeel gezien mag Timmer zich niet bemoeien met de inhoud van post en moet hij die zonder aanpassingen bezorgen’, zo schrijft de wakkerste krant van Nederland in dit artikel dat gebracht wordt onder de subjectieve heading: Ondankbare postbode. Waarom Timmer dan ondankbaar zou zijn wordt niet gemeld of onderbouwd. Timmer reageert hierop als volgt: “Ik voel me er ten onrecht uitgeschopt. Dus mag het?”   

Als Timmer belooft zich niet nogmaals te bemoeien met de inhoud van brieven dan is hij weer welkom bij Sandd, zo liet het bedrijf eerder weten. “Ik pieker daar niet over. Ik ben geen jojo. Mij van de ene op de andere dag ontslaan en dan zeggen dat ik weer welkom ben op hun voorwaarden. Nee. Daar doe ik niet aan mee”, zegt Timmer in De Telegraaf.

Wat vindt jij? Vul hiernaast de poll in!
Heeft Timmer een zaak? Of denk je net als De Telegraaf dat de kans van slagen klein is?

Bron afbeelding: Het Parool
Bron: De Telegraaf

Lees ook:
- ZZP’ers pas op voor nepfactuur
- Oplichters kvk-nepfacturen bijten in het stof
- Hoe diep kan postbedrijf Sandd zinken?
- Postbode Rick overweegt juridische stappen tegen Sandd

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Onstlagen postbode eist 20.000 van ex-werkgever

  1. Pingback: Terugblik 2008: de tien meest bizarre verhalen van de werkvloer | Carriere

  2. mic j

    Formeel gezien mag Timmer zich niet bemoeien met de inhoud van post en moet hij die zonder aanpassingen bezorgen’,!!!!!!! dus hij heeft zeker een zaak!!!! hij heeft niks geopend gelezen of wat dan ook ! het enigste wat hem opviel omdat ie dagelijks dezelfde brieven (enveloppen) in zijn hand heeft, was een ( waarschijnlijke nep-brief )! super toch! waren alle postbodes maar zo ! hij heeft absoluut niks verkeerd gedaan en gewoon uit voorzorg de desbetreffende ontvangers ingelicht van (mogelijke fraude!) dus waar is deze beste man verkeerd bezig ?? Hij zou juist een (waardering ! ) moeten krijgen voor zijn juiste instelling en oplettendheid! ongelofelijk gewoon weer zoon (rijke)(bal) lul ! ( baas van dat postbedrijf die denkt dat ie alles beter weet en alleen maar € in zijn hoofd heeft!) arme beste man en dan ook nog ontslagen worden! Is Dit Nederland ??!! (Nee-derland) het is je plicht om in deze (zogenaamde democratie) alleen maar rechtdoor te lopen je belasting afdragen en niet zeuren! ….maar af en toe eens ff stoppen langs die lange weg om ff een flesje drinken bij te tanken en van de omgeving genieten dat mag niet…want dan gaat de wekker alweer! en kun je aan de slag voor zoon lul !

      /   Reply  / 
  3. ivan spionjak

    ik zoek werk,

      /   Reply  / 
  4. ivo

    Hier zou niet perce het recht moeten gelden maar gewoon gezond verstand.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>