Werkloosheid in de Verenigde Staten bereikt nieuw dieptepunt

Met de 524.000 medewerkers die werden ontslagen in december bereikt de werkloosheid in de Verenigde Staten een nieuw dieptepunt. In totaal gingen er in 2008 2.589 miljoen banen verloren, waarbij de 2.75 miljoen ontslagen in 1945 – vlak na de WO II – in het niet vallen.

Photobucket

“Consumenten zullen nu meer angst krijgen om ook hun baan kwijt te raken”, aldus Nariman Behvravesh, Chief Economist van IHS Global Insight in Lexington (Massachusetts). Obama zal hierop snel moeten reageren, denkt Behvravesh. Zijn acties moeten “vlug, groot en manmoedig zijn. Als hier snel wat aan wordt gedaan, kan de schade halverwege dit jaar beperkt blijven”, gelooft hij.

“No we can’t”
Of Obama zijn beloften en woorden zal kunnen waarmaken, moeten we nog zien. Directeur Gerald Celente van het Trends Research Institute – die eerder voorspelde dat Amerika in 2012 een onderontwikkeld land zal zijn – heeft in ieder geval weinig vertrouwen in hem. Een ‘eenvoudige, snelle oplossing’ voor de crisis? Die is er volgens Celente niet. “Obama zegt ‘yes we can’, wij denken: ‘no we can’t’.”

Bekijk hier het hele interview met Celente, zoals eerder gepubliceerd op dit blog.

Bron: Dvorak’s Blog

Lees/bekijk ook:
- Het regent ontslagen
- Goede carrière switch? Joe de loodgieter als oorlogscorrespondent naar Gaza
- Donner relativeert dreigende werkloosheid
- Werkloosheid eurozone stijgt tot 7,8 procent

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>