Seks met de baas; wel of niet? (deel 1)

Het hele David Letterman-gebeuren heeft de discussie, of een baas een seksuele relatie mag hebben met zijn/haar ondergeschikte, weer nieuw leven in geblazen. Maar hoe zit het met de andere partij: de medewerker in kwestie zelf die onderwerp wordt van zijn/haar ‘affectie’?

Wat zijn do’s en don’ts op dit gebied? In een artikel-serie het relaas van 4 vrouwen die het deden met de baas. Vandaag: deel 1.

In de Examiner kwam ik verhalen tegen van medewerkers die eraan toe gaven en het met hun baas deden. Uiteraard stuk voor stuk anoniem, want de meesten schamen zich om open en bloot te vertellen over hun affaire.

De bazen uit de verhalen van deze vrouwen kunnen ruwweg worden ingedeeld in vier categorieën:
1. De baas die van twee walletjes eet
2. De manipulatieve baas
3. De baas, waarmee je trouwt (hoge uitzondering)
4. De baas die boos wordt als hij je niet kan krijgen

1. De baas die van twee walletjes eet
Vandaag het verhaal van een vrouw die het deed met een baas uit categorie 1. “Ik werkte op een school in Santa Fe”, aldus A.M. ”Nadat mijn eerste baas vertrok, werd er een nieuwe leidinggevende aangenomen. Vanaf het moment dat hij was aangenomen duurde het slechts een paar weken, voordat we met elkaar in bed belandden.”

“Ondanks dat hij getrouwd was met een mooie vrouw, liet ik me erin meeslepen. Het was gevaarlijk en dat maakte het extra sexy en spannend. Onze affaire duurde twee jaar, waarna hij ging scheiden.” A.M. vertelt dat ze de affaire verborgen hield voor collega’s, maar dat ondanks dat er altijd een seksuele spanning tussen beiden voelbaar was die volgens haar ook slecht verborgen kon blijven voor anderen. “Non-verbale communicatie verraadt je direct”, zegt ze. “Als twee mensen meer met elkaar communiceren door oog-contact dan met woorden, weet je doorgaans wel genoeg.”

Bij A.M. leek het erop alsof haar affaire met de baas stilzwijgend geaccepteerd werd. Dus deden ze minder geheimzinnig. “Net toen ik er klaar voor was om volledig publiek te gaan met onze relatie, kwam ik erachter dat hij een andere affaire was begonnen met een 22-jarige studente die bij hem op kantoor werkte. Zij had dezelfde leeftijd als zijn dochter en was zelfs een maagd voordat ze hem tegenkwam. Toen we van elkaars bestaan wisten, besloten we samen naar zijn huis te gaan en hem te confronteren….”

“Hij wist niets te zeggen om zichzelf te verdedigen, maar reageerde wel heel arrogant door te zeggen dat hij niet gedwongen zou willen worden om te kiezen tussen ons. Later zei hij dat hij uiteindelijk echt met mij wilde zijn, maar dat hij “dit” (de andere affaire) momenteel echt nodig had. Hij vroeg me of ik op hem wilde wachten tot na het semester. Dat deed ik uiteraard niet. Ik diende mijn ontslag in en verhuisde naar een ander deel van het land. De affaire met de 22-jarige studente duurde daarna nog 5 jaar.”
A.M.

Lees morgen ook het artikel in deze 4-delige serie over ‘De manipulatieve baas’

1 Reacties // Reageer

One thought on “Seks met de baas; wel of niet? (deel 1)

  1. Pingback: Seks met de baas; wel of niet? (deel 2) | Carriere

  2. edwin

    Dat sex op het werk tot ontslag kan leiden valt te lezen in de column op het blog van de website http://www.ontslagspecialist.nl
    Dus, bezint eer gij begint!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>