Vrouwen dealen beter met de crisis én brengen meer geld in het laadje

Dat bedrijven met vrouwen in de top beter presteren, zoals gisteren te lezen was op Zibb.nl is niet verrassend. Zeker niet wanneer je deze uitkomst naast een eerder onderzoek legt, waarin Management en Consultancy bedrijf Hudson aantoont dat vrouwen over betere leidinggevende eigenschappen beschikken dan mannen.

Desondanks, zo beweerde Hudson, zijn dit juist ook de eigenschappen die haar niet alleen verhinderen aan de top te komen, maar ook maken dat vrouwen het in het huidige economische klimaat alleen maar moeilijker zullen krijgen.

Recent onderzoek Erasmus
Uit het recente onderzoek van de Erasmus Universiteit blijkt dat 70% van de bedrijven met in ieder geval één vrouw aan het roer winstgevender zijn dan bedrijven waar alleen mannen aan de top staan. Als er een vrouw in de top zit is het rendement op het eigen vermogen gemiddeld 23,3 procent. Mannen onder elkaar komen tot 13,7 procent.

Female Board Index
Eerder stelde Lückerath-Rovers de Nederlandse Female Board Index samen. Daarin telde de onderzoekster het aantal vrouwen in de Raad van Bestuur en Raad van Commissarissen van 122 beursgenoteerde ondernemingen. Van de 122 ondernemingen hebben 34 ondernemingen (27,9 procent) één of meerdere vrouwen benoemd in de RvB en/of RvC; 88 ondernemingen (72,1 procent) hebben geen enkele vrouw benoemd in de RvB of RvC.

Eerder onderzoek
Ook eerdere onderzoeken toont aan dat bedrijven met vrouwen in de top succesvoller zijn. In Groot-Brittanië zijn bedrijven met vrouwen in de board 35 procent winstgevender dan bedrijven die alleen mannen in de top hebben. CNN besteedde eind vorig jaar nog een topic aan het onderwerp (Woman bosses boost business.) Ook interessant feit is dat vrouwen niet alleen zorgen voor betere resultaten, blijkbaar kunnen vrouwen ook beter omgaan met de economische recessie: Hoezo het zwakke geslacht?

Bron: Zibb.nl

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Vrouwen dealen beter met de crisis én brengen meer geld in het laadje

  1. Pingback: KPN op de knieën om vrouwenleegloop te voorkomen? | Carriere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>