KPN op de knieën om vrouwenleegloop te voorkomen?

ARABIA_SAUDITA_0315__Women_Only__(200_x_200)Vertrek van vrouwen mag dan verspilling van talent zijn, zoals Topman Ad Scheepbouwer (65) zegt in de Volkskrant, maar wat doe je eraan als ze gewoon zelf willen vertrekken?

Ze maar een topfunctie aanbieden, omdat er nu eenmaal een vrouw op die stoel moet zitten? Terwijl er 10 mannen in de rij staan die de job dolgraag willen? Scheepbrouwers streven lijkt nobel, alhoewel zijn instelling er niet eentje is van een ‘warm hart voor de medewerkers’, zo lijkt het…

Een warm hart voor de medewerkers is namelijk ook interesse tonen in zijn of haar welzijn, maar daar heeft Scheepbrouwer als topman misschien geen kaas van gegeten of wil hij geen tijd voor maken? Over financieel topvrouw Carla Smits-Nusteling zegt hij niet te weten hoe zij die familieleven en zaken combineert. “Dat heb ik nooit aan haar gevraagd. Dat doe ik bij een man ook niet.”

En dan vindt hij het vreemd dat KPN vrouwen ten dele kwijt raakt, omdat ze zich onvoldoende gewaardeerd voelen….. Waardering bestaat niet alleen uit promotie en geld. Het bestaat ook uit oprechte belangstelling van de baas en een ‘schouderklopje’ nu en dan.

Tja, ieder zijn eigen managementstijl. Het doet mij in ieder geval vraagtekens zetten bij zijn motieven, welke dan volgens mij niet zozeer vanuit idealisme voortkomen, maar eerder uit cijfer- en plichtmatige overweging, wat hij zelf overigens grif toegeeft. KPN doet het vanuit bedrijfseconomische doelstellingen.

Of KPN die zal behalen door meer vrouwen voor de top te ronselen, is de vraag. Hoewel de meeste onderzoeken aantonen dat meer vrouwen in de top goed kan uitpakken voor het bedrijf, toonde recent research juist aan dat bedrijven met vrouwen aan het hoofd minder winst maken.

Hoe het ook zij, mijn mening blijft dat je dit niet bereikt door positieve discriminatie. Wel door stimulatie van de vrouwen an sich. Stimuleer ze te competiteren met de heren die dezelfde doelstellingen hebben en je krijgt direct een gezonder bedrijfswezen. De heren uitsluiten die het ook graag willen, is niet alleen ongezond, maar ook volstrekt belachelijk.

Bron: Volkskrant.nl

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>