Ik netwerk, jij netwerkt, wij netwerken

We netwerken wat af met z’n allen… Wist je dat de tijd die wij besteden op sociale netwerksites en blogs verdubbeld is gedurende de afgelopen 3 jaar? Vooral in de VS netwerken de mensen wat af. In het afgelopen jaar alleen al besteedden de Amerikanen 83 procent meer aan social networks dan in het voorgaande jaar.

Nr. 1 Facebook
Facebook is het populairst, met meer dan 200 miljoen actieve leden die in totaal zo’n 13,9 miljard minuten op Facebook rondhangen. In vergelijking met vorig jaar; toen was het nog 1,7 miljard minuten. Volgens Nielsen Oline, die het webverkeer meet, is dat een toename van 700 procent.

Myspace uit de gratie
Opvallend is dat we – dat geldt ook vast en zeker voor ons Europeanen (eh… Nederlanders) – overigens net zo gemakkelijk van netwerk switchen als in sommige gevallen van partner. Ondanks dat Myspace tot nu toe een tweede plek inneemt, daalt deze netwerksite in populariteit.

Het aantal minuten dat werd besteed aan Myspace daalde met 31 procent. “Het maakt niet uit hoe snel een website groeit of hoe groot het is”, aldus Jon Gibs, woordvoerder van Nielsen. “Een netwerksite kan heel gemakkelijk uit de gratie raken.

Friendster??? (huh?)
“Herinner je je Friendster? En weet je nog dat MySpace onverslaanbaar leek? Hetzelfde geldt voor Facebook en Twitter. Ook deze sites zijn niet immuun.” Blogger, Tagged.com en Twitter staan op de derde plek. De groei op deze sites is overigens niet heel groot te noemen: twitteraars, bloggers en taggers brachten gemiddeld 3,17 procent meer tijd door op deze sites.

Slapende twitteraars
Ook al groeit Twitter, deze week werd bekend dat mensen het tweeten snel zat zijn. Over het algemeen gesproken twitteren mensen een maand lang en hebben ze er daarna genoeg van.

Voor de tweeters die over van alles en nog wat door blijven kwetteren, heeft Twitter nu trouwens ook een blogdienst ingesteld. Misschien wat voor jou, als je niet genoeg krijgt van het tweeten? Ten slotte; nog een leuk weetje. Wist je dat ook daklozen gebruik maken van Twitter en Facebook? Dat allemaal om uit het oog verloren ‘straatmaatjes’ weer terug te vinden of met elkaar in contact te blijven…

Voor de fanatieke netwerker; lees vooral eens meer over de do’s en don’ts. Netwerken – en ook bloggen - kan nog zo leuk zijn, maar er zijn ook valkuilen. Je zult maar ontslagen worden om je Facebook-activiteiten… Het kan; voorbeelden te over… Opletten geblazen dus - en buiten dat: veel netwerkplezier toegewenst.

Bron: msnbc.com

1 Reacties // Reageer

One thought on “Ik netwerk, jij netwerkt, wij netwerken

  1. Annemie Janssens

    Schitterende cartoon!
    En bedankt voor de tips ivm netwerken.
    Ik heb er ook nog eentje: je kan de light versie van de Amazon Best Seller ‘Hoe LinkedIn nu ECHT gebruiken’ gratis downloaden via http://bit.ly/qnzuE
    Doen!

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Wil je een baan? Netwerken met die hap! | Carriere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>