Wil je een baan? Netwerken met die hap!

baanWaarom zijn er zo weinig mensen die gebruik maken van netwerksites om een baan te scoren? Slechts een op de tien Nederlandsers maakt gebruik van sociale netwerksites, meldt Nu.nl vandaag. Dat terwijl je er zoveel mee kunt bereiken….!

Niet alleen kun je je oriënteren op een nieuwe werkgever via sites als Linkedin en Twitter, je kunt jezelf ook onder de aandacht brengen bij een bedrijf, waar je graag zou willen werken. Zo zijn er verhalen bekend van mensen die een baan vonden, simpelweg doordat zij een felbegeerde werkgever volgden op Twitter en aan/over het bedrijf tweetten. Lees ook: Hoe een baan te vinden via Twitter?

Ook via Linkedin kun je goed op zoek gaan naar werk. Linkedinnen is een werkwoord, mensen! Doe er je voordeel mee… Zorg ervoor dat je een CV online hebt staan: benader mensen uit je vakgebied via Linkedin, laat ze weten dat je op zoek bent naar een baan en wat je ambities zijn. Dat geldt ook als je lager opgeleid bent. Voor de sociale netwerksites Do’s en Dont’s, klik hier!

Opvallend is dat vooral hoogopgeleiden gebruik maken van sociale netwerksites. Uit het Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek, waar Nu.nl over schrijft blijkt verder dat de meeste mensen nog steeds alleen via vacaturesites zoeken: meer dan de helft van de mensen gebruikt vacaturesites voor hun banenjacht.

Lees meer: Nu.nl

1 Reacties // Reageer

One thought on “Wil je een baan? Netwerken met die hap!

  1. Jochem

    Wil je een goede filter op Linkedin zodat je precies kunt zien wie echt open staat voor nieuw contact? (lees zakelijke kansen vinden en pakken, dus niet zomaar linken met mensen!) dan kun je vrijblijvend eens in deze groep komen kijken: http://www.linkedin.com/e/vgh/2660274/
    Have fun networking!

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Je Facebookpagina, even belangrijk als je CV! | Carriere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>