Seks met de baas; wel of niet? (deel 3)

Het hele David Letterman-gebeuren heeft de discussie, of een baas een seksuele relatie mag hebben met zijn/haar ondergeschikte, weer nieuw leven in geblazen. Maar hoe zit het met de andere partij: de medewerker in kwestie zelf die onderwerp wordt van zijn/haar ‘affectie’?

Wat zijn do’s en don’ts op dit gebied? In een artikel-serie het relaas van 4 vrouwen die het deden met de baas. Vandaag: deel 3. Deel 2 kun je hier lezen.

De bazen uit de verhalen van deze vrouwen kunnen ruwweg worden ingedeeld in vier categorieën:
1. De baas die van twee walletjes eet
2. De manipulatieve baas
3. De baas, waarmee je trouwt (hoge uitzondering)
4. De baas die boos wordt als hij je niet kan krijgen

Vandaag het verhaal van de vrouw die met haar baas trouwde:  “Mijn man en ik zijn beiden advocaten in Indiana. We ontmoetten elkaar tijdens een sollicitatiegesprek 15 jaar geleden. Hij was degene die de beslissing nam of ik zou worden aangenomen of niet. Voordat ik hem ontmoette had ik echter gedurende een week gesprekken met 7 of 8 andere advocaten.

Toen ik hem uiteindelijk ontmoette, was ik het dus echt zat om van die standaard antwoorden klaar te hebben op al die sollicitatievragen. Tijdens ons gesprek was ik dus op een punt aangekomen, waarbij me het niet zoveel meer kon schelen. Ik gaf dan ook vrijmoedig antwoord op al zijn vragen.”

“Mijn man en ik hadden niet zoiets als ‘liefde op het eerste gezicht’. Toen ik voor hem begon te werken, vertelde hij dat mijn baan was om te zitten, mijn mond te houden en op te letten. Hij zou mij wel laten weten, wanneer ik wat mocht zeggen. Die eerste week liep hij mijn kantoor in om nog een aantal instructies te geven: “Vertrouw niemand!” zei hij. Ik vroeg hem: “Ik neem aan dat dit ook voor jou geldt?” Hij zei: “Ja!” Op dat moment begon hij mij echt leuk te vinden.”

“Omdat mijn baan toch inhield dat ik veel met hem samenwerkte om van hem te leren, was ik voorbestemd om hem te haten of van hem te gaan houden. Het werd het laatste. En ondanks dat we het enorm leuk vonden om samen te werken, besloten we wel – toen we eenmaal een stel waren – dat het beter zou zijn als we niet bij hetzelfde bedrijf werkten.”

“Ik ben niet iemand van kantoor romances, maar ik ben zeker weten wel een van de gelukkigen.”
L.G.

Lees morgen ook het artikel in deze 4-delige serie over de baas die boos wordt als hij je niet kan krijgen. Gelukkig bestaan er tegenwoordig regeltjes voor dit soort bazen (seksuele intimidatie, etc), maar in de jaren ’70 was dat wel anders….

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>