Carrière is niet meer rechtlijnig

Wie denkt dat de ideale carrière inhoudt dat er gestaag geklommen wordt op de bedrijfsladder, heeft het tegenwoordig mis. Vrouwen, en ook mannen, stoppen vaak tijdelijk met werken om kinderen op te voeden en veel babyboomers switchen nog van carrière en zijn allang niet meer loyaal aan één werkgever.

Al deze trends hebben een grondige gedragsverandering veroorzaakt, waarbij de scheiding tussen werk en privé steeds meer opschuift. Dat schrijft Express.be. De trends gelden ook voor executives, CEO’s en topmanagers. In plaats van recht naar boven te klimmen, maakt de ambitieuze carrièremaker tegenwoordig ook af en toe een zijsprong en zelfs een stap naar beneden.

Moeilijke opdrachten
Maar sommige dingen veranderen nooit. Umesh Ramakrishnan, die een aantal CEO’s interviewde voor zijn boek ‘There’s no Elevator to the Top’ raadt hen aan om moeilijke opdrachten te blijven accepteren en niet dermate geobsedeerd te zijn door de weg omhoog, dat je negeert wat er recht voor je gebeurt.

Bron: Managersonline.nl

Lees ook:

- Meer vrouwen aan de top in 2009?
- Vrouwen dealen beter met crisis en brengen meer geld in het laadje
- Inspiratie nodig voor 2009? Bekijk deze docu
- Het nieuwe fenomeen: Stapel je weg naar de top

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>