Seks met de baas; wel of niet? (deel 4)

sexharassHet hele David Letterman-gebeuren heeft de discussie, of een baas een seksuele relatie mag hebben met zijn/haar ondergeschikte, weer nieuw leven in geblazen. Maar hoe zit het met de andere partij: de medewerker in kwestie zelf die onderwerp wordt van zijn/haar ‘affectie’?

Wat zijn do’s en don’ts op dit gebied? In een artikel-serie het relaas van 4 vrouwen die het deden met de baas. Vandaag: deel 4. Deel 3 kun je hier lezen.

De bazen uit de verhalen van deze vrouwen kunnen ruwweg worden ingedeeld in vier categorieën:
1. De baas die van twee walletjes eet
2. De manipulatieve baas
3. De baas, waarmee je trouwt (hoge uitzondering)
4. De baas die boos wordt als hij je niet kan krijgen

 P.L.’s baas ging haar tegenwerken, toen hij ontdekte dat hij haar niet kon krijgen: “Mijn verhaal dateert uit de jaren ’70, toen er nog geen regels waren op gebied van seksuele discriminatie/ intimidatie en bazen vaak nog seksueel getinte opmerkingen maakten richting het vrouwelijk personeel. Ik was mijzelf als reporter langzamerhand een beetje omhoog aan het werken – door extreem hard te werken, etc. Toen mijn baas met me flirtte tijdens een business trip, negeerde ik dat dan ook volkomen. Toen hij echter tegen me zei dat hij een slecht huwelijk had en dat hij me zo aantrekkelijk vond, voelde ik me erg oncomfortabel.”

“Dat werd steeds erger tot op een punt waar hij het zelf uitsprak: “Alles wat ik nodig heb, is een affaire.” Hij maakte me het ook duidelijk dat hij wilde dat ik met hem mee ging naar zijn kamer, maar ik deed net alsof ik hem niet begreep en glipte ertussen uit.”

“Gelukkig zat hij in het kantoor in New York en werkte ik in Los Angeles. Toch viel hij me zoveel mogelijk lastig, o.a. door mijn werk ten onrechte te bekritiseren, mij geen loonsverhoging te geven en me onder druk te zetten. Gelukkig, binnen zes maanden na onze ontmoeting, ging ik trouwen en stopte ik met werken. Toch geeft het me nog steeds een bittere nasmaak; het was heel oneerlijk.”
S.L.

Bron: artikelreeks ‘Seks met de baas, wel of niet?’ Examiner.com

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>